Google Workspace Месечен преглед – Август 2022

Learn about all new features releases and improvements in Google Workspace
Workspace updates august
Изпробвайте Workspace
Вземете бизнес имейл, облачно пространство, видео разговори и още.

Новият интегриран изглед вече е стандартен за потребителите на Gmail

В началото на 2022 г. Google обяви нов изглед за Gmail, обединяващ приложения като Gmail, Chat и Meet на едно обединено място. От 5 август потребителите ще започнат да виждат новото изживяване по подразбиране, но могат да се върнат към класическия Gmail чрез настройки. През следващите два месеца това ще стане изглед по подразбиране без опция за връщане към предния.

Нови интегрирани инструменти за имейл маркетинг в Gmail

За избрани планове на Google Workspace се добавят две нови функции в Gmail, които можете да използвате, за да изпращате лесно професионално изглеждащи имейли до голяма аудитория:

Layouts: Можете да избирате от предварително дефиниран набор от имейл шаблони, които включват изображения, текстови елементи и бутони. Можете допълнително да персонализирате тези шаблони със собствени цветови схеми, лога, изображения и връзки.

Gmail layouts

Multi-Send:Тази функция ви позволява да изпращате масови имейли, без да е необходимо да създавате скрито копие на всички получатели. По подразбиране имейлите за многократно изпращане включват връзка за отписване, уникална за всеки получател — всеки, който се отпише, автоматично се изключва от бъдещи имейли.

Gmail multisend

Освен това се въвежда настройка за администратор, за да контролира дали тези функции са включени или изключени за вашите потребители. Настройките на администратора са видими от сега, което дава време за конфигуриране на функционалността за техните крайни потребители.

Понастоящем тези функции са налични само за Gmail в уеб.

Мигрирайте неуправлявани акаунти към вашия домейн, със новата функционалност за „Покана на потребители“.

Когато служители създадат акаунт в Google, използвайки един от домейните на вашата организация за достъп до услугите на Google, това е известно като неуправляван акаунт. Неуправляваните акаунти не са идеални за управление на потребителите и защита на работните им данни.

Освен това, ако администратор се опита да създаде управляван акаунт със същото име, този конфликт ще попречи на създаването на управляван акаунт. Използвайки функционалността на API на UserInvitation, можете да изпратите заявка за преобразуване на техния личен акаунт в акаунт в Google Workspace.

Докато същото действие може да се извърши ръчно с инструмента за прехвърляне(Transfer Tool), тази нова функционалност позволява неуправляваните акаунти да бъдат идентифицирани и добавени към вашата организация.

Предлага се за Google Workspace Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise.

По-големи пространства(Spaces) в Google Chat

По-рано тази година Google обяви как ще улесни допълнително комуникацията и сътрудничеството за екипи от всякакъв размер в Google Workspace. В подкрепа на това броя на членовете, които можете да добавите към пространство(Spaces) в Google Chat беше увеличено, от 400 на 8000.

Тази актуализация да увеличи свързаността и да създаде по-широки общности за комуникация и е вече достъпна за всички издания на Google Workspace.

Бъдете информирани за промени в съдържанието на документа с “Известия за редактиране”

В Google Docs вече можете да изберете да получавате известия по имейл за извършени промени в документа. Имейлите с известия за редактиране описват какви промени са направени, кога са направени промените и кой ги е направил.

Можете да конфигурирате получаването на тези известия:

  • Gmail
  • В Docs от Tools > Notification Settings
changedocs

Да останете информирани за съответните промени и коментари в множество документи може да бъде трудно. С тази функция можете да посочите за кои коментари и промени да бъдете уведомени, по този начин ще сте информирани веднага за неща които имат нужда от вниманието ви.

Предлага се за всички издания на Google Workspace

Участниците в Google Meet могат да задават въпроси или да отговарят на анкети анонимно

В Google Meet участниците в срещата вече ще имат възможност да задават въпроси или да участват в анкети анонимно.

Анонимните въпроси ще бъдат РАЗРЕШЕНИ по подразбиране и могат да бъдат забранени от организатора на срещата, като отидете на Meeting Activities > Allow Questions in Q&A > Allow Anonymous questions.
Анонимните анкети ще бъдат ИЗКЛЮЧЕНИ по подразбиране и могат да бъдат включени от домакини и съдомакини, когато споделят анкета.

google meet polls

Забележка: Тези настройки не се пренасят от среща на среща.

Възможността да задавате въпроси и да отговаряте на анкети анонимно, особено при големи обаждания, беше най-популярното искане от потребителите на Workspace.

Допълнителни информация
Когато даден потребител отговори на анкета анонимно или публикува въпрос анонимно, подробностите се запазват анонимни за другите участници, домакините на срещата и вашия Google Workspace администратор.

Достъпно за следните издания

Google Workspace Essentials, Business Standard, Business Plus, Enterprise Starter, Enterprise Essentials, Enterprise Standard, Enterprise Plus

Изтрийте чат пространствата(Spaces) и тяхното съдържание

С тази функционалност Space Manager може да изтрие пространство, което ще премахне напълно цялото съдържание, задачите, файловете и прикачените файлове, които не са запазени другаде.

delete google space

Live stream Google Meet  директно в YouTube

След позволение от администратор, потребителите на Google Workspace могат да предават срещи на живо чрез YouTube

Google Meet Live-stream on You Tube

Можете да започнете да предавате среща на живо в Meet, като отидете до Activities panel > Live Streaming и изберете вашият канал от списъка.

Тази функционалност е полезна в ситуации, в които искате да предоставите информация на голяма аудитория извън вашата организация, давайки им възможност да направят пауза и да възпроизвеждат отново, ако е необходимо, или да видят съдържанието по-късно.

Допълнителна информация
За да стартирате предаване на живо в YouTube чрез Meet, трябва предварително да имате одобрен канал в YouTube запредаване на живо.
Имайте предвид, че може да отнеме до 24 часа, докато каналът ви бъде одобрен — посетете Помощния център, за да научите повече за предаването на живо на събития в Google Meet.

Достъпно за издания на Enterprise Standard, Enterprise Plus.

Бърз достъп до най-използваните емотикони в Google Chat

В инструмента за избор на емоджи в чата, най-често използваните ви емотикони могат да бъдат намерени в новата секция „Често използвани“. Това подобрение ще ви улесни при намирането и вмъкването на любимите ви емотикони.

Google Chat emoji

Тази актуализация вече е достъпна в мрежата и устройства с Android. Наличността за iOS се очаква през следващите седмици.

Свързани статии