Създаване на външна страница свързана с вашия Google Календар, чрез която вашите партньори и клиенти могат да си запазя среща с вас.

Създайте график за срещи, за да позволите на всеки да избере удобен час за среща с вас.
calendar appointments
Изпробвайте Workspace
Вземете бизнес имейл, облачно пространство, видео разговори и още.

Новата функционалност на Google Календар предлага възможност други лица самостоятелно да запазват срещи в календара ви в предварително зададени времеви отрязъци. Допълнителната визуализация показва на желани от вас клиенти и партньори страница за запазване на среща с часовете и дните, в които сте на разположение.

От месец април функцията е налична и отпада нуждата от използване на допълнителни апликации, за да покрият тази функционалност.

Активиране на функцията ‘Appointment Schedules’

Запазване на срещи или „Appointment Schedules“ е активирана за всички акаунти в Google Workspace, с изключение на плановете, Business starter и Frontline. За да активирате графиците за срещи влезте в настройките на Google Calendar, и поставете отметка в полето „Appointment Schedules” вместо „Appointment slots“ то се намира в края на главната страница.

Настройване на ‘Appointment Schedules’

За да създадете нова страница за запазване на срещи за вашия Google Calendar: 

  1. Отидете в Google Calendar и кликнете върху бутона “Create” в горния ляв ъгъл. От падащото меню изберете “Appointment Schedule”
  2. Сега ще се отвори нов прозорец, където можете да дадете заглавие и общи настройки, които отговарят на вашите изисквания.
  3. Можете също да персонализирате външния вид на страницата със снимка. Задайте местоположението за срещи, като Google Meet за видео разговори.
  4. Можете също да изберете типа данни, които искате да събирате от лицата, които попълват формуляра, като тяхното име, имейл, телефонен номер.
  5. Можете също да събирате персонализирана информация.
  6. След като сте доволни от настройката на страницата си, кликнете върху Запазване. Google Календар ще ви покаже прозорец, потвърждаващ създаване зададеният график за срещи.

 

Ще има и линк към вашата страница, която да изпратите на хора, които искат да запазят среща с вас. Запазете тази страница във вашите отметки, за да получите лесен достъп до нея и да я споделяте.

Когато имате активен Appointment Schedule, ще видите тясна лента в лявата част на всеки ден, в който графикът е активен. Кликнете върху това събитие и ще видите опцията за редактиране на графика.

Свързани статии

Word и Excel на Google Диск

„Нашата организация инвестира много в обучение по Word и Excel. Нашите служители са запознати с тях. Защо трябва да преминем към други продукти като Google Документи и Google Sheets?“