Chromebook – сигурно, бързо и удобно за потребителя устройство за работното място

Да направите избор. Това е нещо, което правим всеки ден. Някои избори са лесни; например, ако сте гладни или жадни, избирате да хапнете или пиинете. Други избори обаче са много по-трудни. „Кое кафе да изберем за работното място?“, „Къде трябва да се намират нашите бизнес помещения?“ (В частност изборът на кафе е сложно решение.)
Изпробвайте Workspace
Вземете бизнес имейл, облачно пространство, видео разговори и още.

Да направите избор. Това е нещо, което правим всеки ден. Някои избори са лесни; например, ако сте гладни или жадни, избирате да хапнете или пиинете. Други избори обаче са много по-трудни. „Кое кафе да изберем за работното място?“, „Къде трябва да се намират нашите бизнес помещения?“ (В частност изборът на кафе е сложно решение.)

Изборът на марка и тип лаптоп за работното място е един от онези трудни избори, които могат да причинят много главоболия. Има огромен избор и не винаги е лесно да сравните различните опции. На всяко работно място има и различни потребители с различни мнения, желания и нужди. Необходими са задълбочени проучвания и много работа, за да се намери добър инструмент за работа, който да отговаря на всички изисквания на Вашите служители. Лесно е да хвърлите много пари, като просто закупите най-скъпата опция, а парите бързо се поглъщат, ако оборудването се окаже трудно за използване, тъй като служителите трябва да отделят много време, за да научат как да използват устройствата.

Chromebook – сигурен и разумен избор

Chromebook са на пазара от 2011 г. След пускането им имаше някои критични и доста отрицателни отзиви, най-вече защото изглеждаха твърде елементарни. Днес обаче това е най-голямата сила на Chromebook. С постоянните подобрения на платформата за продуктивност Google Workspace от Google, тази сила е още по-видна. 

Съхранението, актуализациите и работата на големи приложения се извършват в облака, което означава, че устройствата използват по-малко енергия. Обичайният живот на батерията е от 8 до 10 часа. Обикновено по-семплото е по-добро, а в този случай и по-евтино.

Доставчици като Asus, Dell, Samsung, HP, Google Pixelbook и Acer предоставят Chromebook; Acer например произвежда до 15 различни модела Chromebook плюс таблети. С други думи, има нещо, което да отговаря на всички вкусове и нужди! Но какво наистина отличава тези устройства?

Chromebook улеснява още повече трудовия живот, тъй като няколко души могат да използват едно и също устройство (не всички едновременно, разбира се). Всичко се съхранява в облака, така че няма значение на кое устройство работите. Това означава, че ако служител загуби или забрави устройство, не се губят данни. Просто влизате в друг.

Сигурността е важна за всички, а естествено най-вече и за Google. Това е нещо, върху което те работят усилено и следователно не е възможно да инсталирате приложения или софтуер на устройства Chromebook, които не са получили зелена светлина от Google.

За бизнеса Google предлага Chrome Enterprise – бизнес ориентирано решение, което съчетава Chromebook, Chrome Browser и Chrome OS. Това решение позволява на служителите да работят сигурно в облака и да започнат бързо след влизане в системата. Той също така осигурява гъвкавостта, необходима за работа от всяко място. Chrome Enterprise е защитен по дизайн и предлага облачно-базирани инструменти за управление, интеграция с продукти от други производители.доставчици и денонощна поддръжка за ИТ администратори.

Chrome Enterprise предоставя стойност на компаниите, като комбинира скорост, сигурност и семпло администриране на Chrome OS с рентабилни устройства с включен ChromeOS и оптимално потребителско изживяване за Chrome браузъра.

Устройството е евтино и следователно е добър избор за фирми с ограничени ресурси.

Зависи ли вашето работно място от Office 365 в ежедневните операции? Софтуерът на Microsoft е естествено достъпен в Play Store на всички модели Chromebook.

Любопитен ли сте за Chromebook или имате някакви въпроси? Свържете се с нас на: [email protected] за разговор без задължителни изисквания и ние ще можем да ви покажем как работи Chromebook и кой модел може да е най-подходящ за вашия бизнес.

Свързани статии