Data Loss Prevention в Google Workspace

Всеки ден срещаме все повече бизнеси изложени на риск от потенциално вредни посегателства от киберпрестъпници и/или неволно изтичане на информация. За никого не е тайна, че повечето организации не са подготвени да ограничат рисковете, ето защо в тази статия ще поговорим за “Data-Loss-Prevention” във Google Workspace и как правилното настройване може да предотврати изтичането на информация.
Google Workspace DLP
Изпробвайте Workspace
Вземете бизнес имейл, облачно пространство, видео разговори и още.

Всеки ден срещаме все повече бизнеси изложени на риск от потенциално вредни посегателства от киберпрестъпници и/или неволно изтичане на информация. За никого не е тайна, че повечето организации не са подготвени да ограничат рисковете, ето защо в тази статия ще поговорим за “Data-Loss-Prevention” във Google Workspace и как правилното настройване може да предотврати изтичането на информация.

 

Google Workspace Data Loss Prevention (DLP)

Сигурността е основен приоритет на Google.

Приложенията на Google Workspace помагат на администраторите да посрещнат своите нужди за сигурност с полезни функции като криптиране на данни, подробни отчети за одит, персонализирани контроли за споделяне на данни, мобилно управление и двуфакторно удостоверяване. Google DLP предпазва чувствителните данни от случайно или умишлено изтичане от Вашата организация.

Вижте как екипът на Клауд Офис въведе Google Workspace DLP в нашите успешни истории.

 

Data Loss Prevention за Google Drive

Ще ви помогне да предотвратите неволното изтичане или разкриване на чувствителна информация като кредитни карти или лични данни. Препоръчително е Google Drive DLP да се използва заедно с новата функция Drive Labels, която ви позволява да подобрите сигурността на Вашите данни

 

Как работи:

 • Администраторите във Вашата организация определят правилата за DLP. Тези правила важат както за My Drive, така и за Shared Drive.
 • DLP ще наложи правилата за текущите файлове и всеки файл, който добавите след това.
 • DLP ще сканира Drive за съдържание, което нарушава зададените правила.
 • Ще бъдете предупредени за всякакви нарушения на правилата които ще възникнат.

 

Кои са различните типове файлове, които ще бъдат сканирани от DLP?

 Освен .Gdocs .Gsheets .Gslides на Drive ще бъдат сканирани и тези типове файлове:

 • Document file types: .doc, .docx, .html, .odp, .ods, .odt, .pdf, .ppt. .rtf, .wdp, .xls, .xlsx, .xml
 • Image file types: .bmp, .eps, .fif, .gif, .img_for_ocr, .jpeg, .png, .ps, .tif
 • Compressed file types: .7z, .bzip, .gzip, .rar, .tar, .zip
 • Custom file types: .hwp, .kml, .kmz, .sdc, .sdd, .sdw, .sxc, .sxi, .sxw, .ttf, .wml, .xps

единствените изключения са видео и аудио файловете.

 

Data Loss Prevention за Gmail

Цената на едно изтичане на данни не може лесно да се определи количествено с парична сума, защото освен тази информация, вие също ще загубите доверието на клиенти и бизнес партньори.

Интересното е, че повечето “течове” се случват неволно – някой случайно отговаря на всички вместо на лично съобщение, изпраща информация на клиент с подобно име като на колега и др. 

По същия начин, по който Drive сканира файловете на потребителите и ограничава споделянето на външни файлове, Gmail прави същото по свои собствени начини.

 • Администраторът задава правила за Gmail, които се придържат към политиката за поверителност на компанията.
 • Всеки път, когато служител изпраща имейл, DLP проверява съдържанието на имейла за нарушения на правилата. 
 • Ако бъдат открити нарушения, имейлът на подателя няма да бъде изпратен успешно 
 • Администраторите ще бъдат уведомени за инцидента

 

Сканирането не се отнася само за текста на имейлите, Gmail DLP също сканира прикачения файл на имейла.

 

Приоритизирайте сигурността на вашата информация.

Екипът на Cloud Office силно препоръчва да идентифицирате всички потенциални рискови сценарии във вашата система и да ги коригирате съответно.

 

Имате нужда от експертен съвет или насока?

Можем да помогнем и на вашата организация с правилните настройки, за да гарантирате, че отговаряте на всички най-добри практики и изисквания за сигурност, точно както помогнахме на Strypes (прочетете историята). Екипът ни е на разположение да ви консултира напълно безплатно – свържете се с нас

 

Свързани статии

Защо да изберем Chromebook?

For the majority of computer users a Chromebook will mean better performance and less maintenance than is the case with more expensive machines. A Chromebook is a sensible and positive choice, whether you need to upgrade your own device or your child needs a new laptop to do their homework.