Google Workspace Месечен преглед – Юни 2022

Learn about all new features releases and improvements in Google Workspace
Google Workspace June updates
Изпробвайте Workspace
Вземете бизнес имейл, облачно пространство, видео разговори и още.

Добaвяйте задачи директно от Google Chat

В Google Chat вече можете да създавате лични задачи от индивидуални или групови съобщения. След това те ще бъдат видими от вас в Google Tasks, страничния панел за бърз достъп и Google Calendar, ако задачата има зададена дата.

google chat add task

Тази функция ви позволява по-лесно да задавате задачи, които произтичат от разговорите с вашите колеги чрез чат. След като създадете лична задача, можете да добавите краен срок и описание, след което бързо да се върнете към разговора.

Добавете Shared Drive към конкретни организационни групи

За избрани издания на Google Workspace администраторите вече могат да поставят споделени дискове в под организационни единици (OU). Това позволява на администраторите да конфигурират политики за споделяне, региони за съхранение на данни и по-детайлно управление на достъпа до споделеният диск.

Тази функция вече е достъпна като отворена бета версия, което означава, че можете да използвате функцията, без да се включвате в конкретна програма.

Понастоящем всички споделени дискове се намират в основната организационна група. 

Като такива, всички споделени дискове са обект на едни и същи правила. Тази актуализация дава възможност на администраторите да преместват споделени дискове към подорганизации в рамките на техните организации, като маркетинг или юридически, което позволява по-голям контрол върху поверителността и сигурността на съдържанието на споделеното устройство за всеки отделен случай.

Например, администраторите могат да ограничат споделянето на определен диск, принадлежащ на правния отдел, тъй като съдържа силно поверителна информация. Освен това, тази функционалност  дава на администраторите по-голяма гъвкавост и контрол при прилагането на подразделения към новосъздадени споделени дискове, като гарантира, че всеки нов споделен диск подлежи на подходящи политики за сигурност.  

Достъпно за Google Workspace Essentials, Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus

Шаблони на таблици и падащи чипове в Google Docs

Google въвежда две нови подобрения за Smart Canvas: Drop-down chipsи шаблони за таблици в Google Docs

Можете да използвате падащи чипове, за да посочите състоянието на вашия документ или различни етапи от проекта. Има две опции за падащо меню по подразбиране:

  • Project Status, което включва избори за „Not Started, „Blocked“, „In Progress“ и „Complete“
  • Review Status, което включва избори за „Not Started“, „In Progress“, „Under review“ и „Approved”.
smart canvas

Cut, Copy и Paste с помощта на клавишни комбинации в Google Drive Web

Вече можете да използвате познати клавишни комбинации Ctrl + C (или ⌘ + C на Mac), Ctrl + X и Ctrl + V, за да копирате, изрязвате и поставяте файлове от Google Drive във вашия браузър Chrome. Това ви спестява време, като ви позволява да копирате един или повече файлове и да ги премествате на нови места в Drive и в множество раздели с по-малко кликвания.

Drive copy and paste

Освен връзка към файла и неговото заглавие също ще бъдат заснети при копиране на файл, което ви позволява лесно да ги поставите в документ или имейл.

За да ви помогне да организирате файлове на множество места, без непременно да създавате дублирани файлове, Ctrl + C, Ctrl + Shift + V ще създаде преки пътища.

Можете да отваряте файлове или папки в нов раздел, като използвате Ctrl+Enter, така че да можете лесно да преглеждате няколко файла наведнъж или да използвате различни раздели, за да организирате по-лесно файлове между две различни местоположения на папки.

Извършете действия по множество селекции на текст в Google Docs

В Google Документи вече можете да правите множество селекции на текст наведнъж и да прилагате действия като изтриване, копиране, поставяне или форматиране към всички селекции. Това ще направи форматирането и редактирането на документи по-бързо, като елиминира необходимостта от извършване на повтарящи се промени, повишавайки общата ви производителност.

Нов статус в Google Chat

В Уеб-базираната версия на Google Chat и Chat в Gmail ще видите оранжева значка с часовник за потребители, които наскоро са били активни в Chat, но в момента не са активни.

google chat availability status
Свързани статии
Google Cloud Partner

Защо да работите с Google Cloud партньор?

От услуги като внедряване и конфигурация, обучение на потребители, персонализирани планове и ценообразуване до пълен одит на сигурността на Вашата Google Workspace среда, Вашата организация може да се възползва от тези и както и други услуги с добавена стойност, ако изберете да работите с партньор на Google Cloud.