Защо да изберем Chromebook?

For the majority of computer users a Chromebook will mean better performance and less maintenance than is the case with more expensive machines. A Chromebook is a sensible and positive choice, whether you need to upgrade your own device or your child needs a new laptop to do their homework.
Изпробвайте Workspace
Вземете бизнес имейл, облачно пространство, видео разговори и още.

За голяма част от компютърните потребители, Chromebook ще означава по-добро представяне и по-малко поддръжка, в сравнение с по-скъпите машини. Chromebook е разумен и позитивен избор, без значение дали се нуждаете от подобрение на личното ви устройство или детето ви има нужда от лаптоп за да си пише домашните.

Облачните работници искат да работят откъдето изберат

Работните практики се промениха. Днес, 1 от 4 човека са, както ги наричаме, „облачни работници“ – физически лица, които работят и колаборират в облака в реално време. Все повече и повече бизнеси решават да използват приложения, родени в облака за ежедневна работа, което означава че все повече и повече служители очакват работното място да подсигури всичко, за да могат те да работят защитено от всяко устройство, без значение къде се намират. Те ценят бързина, удобство, колаборация и подвижност – както и избират работно място което може да им го осигури.

Ние смятаме че това са добри аргументи за въвеждане на Chromebook в работното място.

По-умно, по-бързо и по-сигурно

Chromebook са особено често срещани в два сектора, като и двата сектора имат много важен технологически приоритет: сектора за образувание и сектора за технологии. И двата сектора предоставят и поддържат компютри за безброй потребители с различни нива на опит. Следователно е от съществено значение устройствата да са не само бързи и сигурни, но да са издържливи и да могат да понесат няколко изпускания. Chromebook е точно това.

Изолиране на процеса

Chromebook използва няколко вградени защитни характеристики, които защитават информацията ви, използвайки няколко слоя сигурност. С помоща на изолиране на процеса всички уебсайтове и апликации се изпълняват в контейнеризирана среда – където различни сесии и процеси са изолирани една от друга. Изолацията премахва всички потенциални заплахи от опасни сайтове. Устройствата са с изолирани процеси от самото начало, което означава че дори деца в начално училище могат да ги използват безопасно, без да се налага училището да се притеснява от зловредна информация. Потребителите могат бързо да влезнат в Chromebook чрез Google акаунт или корпоративен облачно-базиран акаунт и да синхронизират информацията с гореспоменатият акаунт. Всеки потребител в организацията или училището могат да влезнат в което и да е устройство по същият начин.

Автоматични актуализации на софтуера

Всички устройства имат дискове, фърмуер и системни актуализации от Google. Те се актуализират автоматично всеки шест седмици (и понякога по-често!). Когато актуализация е пусната, Chrome OS я инсталира на заден фон, за да не прекъсва работният процес. Когато инсталацията приключи, икона се показва на долният десен ъгъл на полето за състояне на системата, за да индикира че Chromebook-а е готов за рестартиране. Всичко става автоматично и потребителят не е длъжен да прави каквото и да е. Това прави устройствата особено лесни за използване от ученици/деца.

Наистина можете да направите всичко на Chromebook

Google Play пусна приложения за Andorid достъпни за Chromebook, което означава че можете да правите същите неща на Chromebook, които правите на вашият телефон. Google Play направи достъпни приложения от Office 365 и Adobe, заедно с други, което означава че ако сте зависими от приложения като Word, Excel и Photoshop все още можете да използвате Chromebook. И каквито и приложения да инсталирате, Chromebook ще подсигури че всичките ви файлове и документи ще са защитени.

Ако някой се чуди дали Chromebook наистина е завършен компютър, нашият отговор е „да, със сигурност!“. В Клауд Офис използваме Chromebook машини от Acer и следователно можем да кажем със самочувствие, че устройствата издържат се на строгостта на ежедневната употреба, без значение от задачата. Chromebooks от Acer са достъпни на разумни цени, което означава че ще получите изобилие от машина за парите си, независимо от модела, който решите да вземете.

Любопитни сте за Chromebook? Свържете се с нас на [email protected] и ние ще се радваме да ви разкажем повече.

Свързани статии

Chromebook – сигурно, бързо и удобно за потребителя устройство за работното място

Да направите избор. Това е нещо, което правим всеки ден. Някои избори са лесни; например, ако сте гладни или жадни, избирате да хапнете или пиинете. Други избори обаче са много по-трудни. „Кое кафе да изберем за работното място?“, „Къде трябва да се намират нашите бизнес помещения?“ (В частност изборът на кафе е сложно решение.)